Donderslag bij heldere hemel

En dit op basis van 1 gesprek. En niet op basis van vooraf gehouden functioneringsgesprekken zoals het fatsoen halve zou moeten. De VVD heeft hiervoor zelfs een handreiking sinds 2012.  Niet op basis van welke gesprekken met wie dan ook.

Dit gegeven heeft mij uiteindelijk doen besluiten mijn kandidatuur voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 in te trekken.

Met pijn in mijn hart? Zeer zeker. Want actief betrokken met en binnen de VVD vanaf 1975, dus 42 jaar,  wordt zomaar aan de kant geschoven. Dat kan. Dat is een goed recht. Maar het doet pijn.

Temeer daar de start met mijn activiteiten binnen de VVD, zoals gezegd begonnen in 1975, op zijn zachts gezegd bewogen was. Mijn echtgenoot was zojuist overleden tgv een verkeersongeval. Ik nam zijn VVD bestuursfunctie, penningmeester van de VVD Coevorden, over.

Maar ook de start nu bijna 8 jaar geleden van mijn periode als raadslid hier in Ommen was bewogen. Mijn 2e echtgenoot was een maand daarvoor overleden.

Kortom; vreemde momenten en omstandigheden om je dan toch , ondanks alles, toch actief in te zetten voor de VVD .

Ik stop er nu mee. De reden heb ik verteld.

Want ik stel heel simpel: als de VVD Ommen niet langer meer van mijn  diensten en kennis  gebruik wil maken doe ik zelf de voordeur dicht. Daarom van mij ook geen acties  om met voorkeurstemmen in de raad te komen. 

Tot slot:

De Indische dichter R. Targow (1861 – 1941) stelde eens heel treffend: 

De lamp van het samenzijn brandt lang: ze gaat in een oogwenk uit/bij het afscheid.

Het gaat jullie goed.

November 2017

Rinie Henning