Erik Terpstra

Wie ben ik?

Ik ben van bouwjaar 1971 en een geboren en getogen Fries. Opgegroeid in Harkema (Frl), gestudeerd in Groningen en daarna in Zwolle gaan wonen. In 2007 ben ik met mijn vriendin in het prachtige Ommen komen wonen, de parel van het Vechtdal. Voor de ruimte, de omgeving en het prettige leefklimaat. Waar aandacht is voor saamhorigheid in de buurtschappen en waar Noaberschap nog een begrip is. Dat karakter moet Ommen koesteren. 

Ik heb bedrijfseconomie en accountancy gestudeerd en na een achttal jaren in de accountancy (publieke sector) ben ik aan de slag gegaan bij Rijkswaterstaat als projectmanager bij grote infrastructurele projecten. Mijn hele werkzame leven dus al in het teken van het publieke domein.

In mijn vrije tijd hou ik onder andere van een partijtje squash, spinning (zodra het weer mogelijk is) en in de winter probeer ik altijd minimaal een weekendje te skien.


Waarom VVD?

De kern ligt voor mij in de liberale principes en faciliteren van initiatieven en ondernemerschap. Ik maak me dan ook zeker zorgen over de landelijke tendens van de partij waar steeds meer van deze principes lijkt te worden afgedreven en het VVD verkiezingsprogramma deels wordt verloochend (2022). Dat laat onverlet dat het hier in Ommen om de lokale politiek draait en we als team VVD Ommen met een eigen liberale smoel een stempel willen en kunnen drukken op de ontwikkeling van Ommen. Een belangrijk element voor mij is dat er een team staat dat de wil heeft om samen goede zaken te realiseren voor Ommen. We moeten het samen doen. Indien u ook liberaal bent roep ik u vooral ook op om uw steentje bij te dragen – op wat voor manier dan ook - om de VVD een sterke plek te geven in deze mooie gemeente. Dat verdient deze gemeente.


Interessegebieden

Mijn interesses zijn breed maar kennen accenten op het energiebeleid, ruimtelijke ordening en verkeer en vervoer. Wij zijn als VVD Ommen als enige partij fel tegen de RES en tegen het uitnodigingskader zonneparken. Wij staan zeker voor duurzaamheid zoals benutting van daken voor zonne-energie en plaatsing van erfwindmolens. Schaarse ruimte inzetten voor zon- en windparken past echter in het geheel niet. Verder is landelijke regie nodig op energievraagstuk (o.a. kernenergie) en moet er gestopt worden met de verspilling door dit te organiseren op regionaal niveau. Een ander punt is de aanpak van de verkeersproblematiek. De aanpak van de huidige wethouder faalt en kent weinig draagvlak onder ondernemend Ommen. Hier is meer consistent beleid nodig in lijn met het Verkeersvisie 2017. Er wordt te weinig uitvoering gegeven aan wat op zich een goede visie is. Op het gebied van Ruimtelijke Ordening is ook een meer faciliterende aanpak nodig waar eenzijdige belangen zoals de molenbiotoop,  Natura2000 en stikstofreductie meer in evenwicht moeten geraken met andere ruimtelijke belangen. 



Doet u met ons mee? Ik maak graag kennis met u. Ommen recht(s)door!