René Westerhof

Hallo, ik ben René Westerhof, 36 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Damwâld, Fryslân en heb daar tot mijn 21ste met plezier gewoond. Daarna mocht ik enkele jaren wonen in Groningen en Almelo. Sinds 3 jaar woon ik met mijn vrouw en anderhalf jaar oude dochter met veel genoegen in Ommen. In mijn vrije tijd mag ik graag wielrennen en zeilen. 

In het dagelijks leven ben ik werkzaam in Twente als openbaar apotheker. Vanuit deze rol heb ik de afgelopen jaren veel ervaringen opgedaan in de (eerstelijns) zorg. Het is dan ook niet meer dan logisch dat zorg één van mijn interessegebieden is. De (jeugd)zorg is in veel gemeenten een hoofdpijndossier. In Ommen is dat gelukkig niet het geval, maar we moeten met ons allen voorkomen dat het een struikelblok wordt.

Mijn andere politieke speerpunten zijn ondernemen en de huizenmarkt. Het gezellige centrum van Ommen is gecreëerd en wordt in stand gehouden door de ondernemers. De gemeente Ommen zal (horeca)ondernemers de ruimte moeten geven om hun activiteiten te blijven ontplooien!
Als starter op de huizenmarkt hebben wij onvoorstelbaar veel geluk gehad met het vinden van een koophuis. Om mij heen hoor ik veel verhalen van anderen die niet zoveel geluk hebben. De gemeente heeft als kerntaak het faciliteren van woningen, juist voor starters! Hierin liggen de komende jaren uitdagingen maar ook kansen voor onze gemeente!