Richard Smits

Hallo,


In 1966 ben ik in Maastricht ter wereld gekomen en was het derde kind in de rij.


Na het doorlopen van de middelbare school ben ik voor mijn studie bouwkunde verhuisd naar Tilburg. Aansluitend hiervan ben ik in de directe omgeving aan de slag gegaan in de Metaalsector. Na enkele jaren ben ik met 2 compagnons een RVS verwerkend bedrijf gestart, helaas hebben we tijdens de financiële crisis in 2001 dit bedrijf beëindigd. Hierna ben ik terecht gekomen als manager bij een sociale werkvoorziening in Hoogeveen en ben destijds gaan wonen in Ommen.

Bij deze werkgever heb ik mijn vrouw ontmoet en hebben we ons definitief samengevoegd in Ommen, samen met onze 2 zonen. Inmiddels wonen deze elders in het land.

Mijn vrouw en ik zijn direct in de Ommer samenleving gestapt, ik als bestuurslid bij de hockeyclub en mijn vrouw als commissielid bij de tennisclub. Inmiddels hebben we diverse functies binnen diverse verenigingen vervuld en ben ik actief als voorzitter van Tennis Club Ommen.

Tijdens mijn bestuurlijke functie bij de hockeyclub werd ik destijds benaderd door te toenmalige voorzitter van VVD Ommen of ik iets voelde voor raadswerk. Op dat moment had ik geen idee wat dit behelsde maar het wekte wel mijn interesse. Zodoende maak ik sinds 2013 deel uit van de fractie en ben ik sinds eind 2018 actief als raadslid. Na het vertrek van Ilona Lagas heb ik haar functie als fractievoorzitter overgenomen en ben ik tijdens de ALV van VVD Ommen in oktober dit jaar verkozen tot lijsttrekker voor onze partij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

Vanuit mijn ervaring en interesses heb ik ervoor gekozen om de portefeuilles financiën en sociaal domein en gemeentelijke aangelegenheden voor mijn rekening te nemen.

Samen met de huidige fractie wil ik ervoor zorgen dat we als VVD Ommen duidelijkheid scheppen in de Ommer politiek, waarin transparantie een belangrijk uitgangspunt is.

Groeten,
Richard Smits